کارگاه های آموزشی مداحی بدون محوریت شمال غرب مطلوبیت نداشت
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی مداحی در اجلاس بین المللی پیر غلامان حسینی بدون محوریت مداحی در شمال غرب کشور و منطقه آذری زبان مطلوبیت خاص را نداشت.
حجتالاسلام مهدی ستوده در حاشیه برگزاری کارگاههای آموزشی در سرعین اظهار داشت: روز گذشته با منشور ولایت مداحی و مرثیهسرایی در مکتب حسینی کارگاه آموزشی برگزار شد که مباحث جدی اما پراکنده از سوی سخنرانان مطرح شد که چندان جامعیت و کاملیت نداشت.
وی گفت: در این کارگاهها مباحث مقتلشناسی و همچنین روضهخوانی با اشعار ناب در سوگ اهل بیت(ع) مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اساتید شرکت کننده سعی کردند در این زمینه ارائه مباحث کنند که استاد رفیعی نیز سخنانی را در خصوص منویات رهبر معظم انقلاب در مورد مداحی ها مطرح کردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل افزود: کارگاه اول که عصر دیروز برگزار شد از جامعیت و یکپارچگی مباحث برخوردار نبود و اغلب اساتید دعوت شده نیز هماهنگی لازم و آشنایی با موضوعیت و محوریت کارگاه نداشتند.
این مسئول بیان داشت: در این دوره آموزشی اساتید سعی کردند در باب سبک های مداحی، معرفت شناسی در مداحی و مرثیهسرایی مطالبی را یادآور شوند که برخی از مطالب ارائه شده نیز از مطلوبیت و جامعیت کامل برخوردار نبود.
ستوده کارگاه دوم را کارگاه مناسب تر از کارگاه اول توصیف کرد و گفت: در این کارگاه که با موضوع مقتلخوانی صحیح و تنقیح اشعار برگزار شد اساتید سعی کردند مباحث جدی را مطرح کنند که از بین آن ها آشنایی مداحان به زبان های خارجی برای تبلیغ موضوعات و ارائه اشعار عاشورایی مهم به نظر میرسید.
وی ادامه داد: این که مداحان ما باید جایگاه شان را بشناسند و حرکت خود را جدا از روحانیت و شعرا بدانند بحث جدی دیگری بود که سعی شد به صورت اساسی به آن پرداخته شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل ادامه داد: در این زمینه مباحث خوبی در نگاه تبلیغی، حرفهای و معرفتشناسی نیز مطرح شد و از مداحان خواسته شد با تکیه بر منابع اصیل و تبیین مسائل مطرح شده در دین و جامعه تشیع فعالیت خود را انجام دهند.
این مسئول ادامه داد: مداح باید با الهام از روایات و احادیث بهترین موضوعات و اصیلترین مطالب را انتخاب کند و با طرح آن ها بکوشد خواننده و شنوده را از مسایل و موضوعات حقیقی آگاه سازد.
وی تصریح کرد: در این کارگاهها باید از اساتید حوزه آذربایجان برای تبیین عزاداری آیینی و مرثیه سرایی در استان های آذرینشین دعوت می شد تا مباحث جداگانهای را در مرثیه و مداحی و تطبیق موضوع با روایات و احادیث و هم چنین نهادینه کردن عزاداری سنتی انجام می دادند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل افزود: در این کارگاه روی برخی مباحث تعجیل صورت گرفت و نگاهها بیشتر ملی و کلاننگر بود در حالی که احساس میکردند با اساتید خارجی درجه سه میتوانند ابهت جلسه را ارزشمند نشان دهند در حالی که ما از اساتید مجرب داخلی می توانستیم در این زمینه استفاده کنیم.
ستوده در پایان سخنان خود ابراز داشت: جای تاسف بود اجلاس دهم در یک استان آذریزبان برگزار شود اما در کارگاههای آموزشی آن به اشعار ناب آذری و مداحی و تعزیه اصیل مناطق شمال غرب کشور توجهی نشود و اجازه ندهند اساتید در این زمینه مباحثی را مطرح کنند.